Тревожни думи за БалканитеПрезидентът на Сърбия Александър Вучич предупреди, че кризата в

...
Тревожни думи за БалканитеПрезидентът на Сърбия Александър Вучич предупреди, че кризата в
Коментари Харесай

Извънредно! Сърбия с извънредна заповед за армията си

Тревожни думи за Балканите

Президентът на Сърбия Александър Вучич предупреди, че рецесията в Украйна може да се популяризира в Европа и изключително на Балканите, оповестява Нова телевизия. 

" Като висш главнокомандващ издадох заповед до членовете на сръбската войска и до полицейските сили и специфичните елементи да бъдат готови по най-хубавия вероятен метод да продължат да влагат в съоръжение и оръжие ", съобщи Вучич, представен от " Екзит Нюз ".

Същевременно президентът на Косово Вьоса Османи изрази опасения, че Русия ще употребява Сърбия, своя непосредствен съдружник в района, с цел да дестабилизира Западните Балкани. Османи направи това изказване пред локалните косовски медии след присъединяване си в Мюнхенската конференция по сигурността.

По време на речта си пред Народното събрание през днешния ден сутринта министър-председателят на Косово Албин Курти съобщи, че Косово поддържа суверенитета и независимостта на Украйна.

" Косово постоянно ще бъде на страната на Европейския съюз, Съединените щати и НАТО ", сподели той.

Сръбският президент Александър Вучич сподели през днешния ден, че “ще осъди признаването на независимостта на сепаратистките райони в Източна Украйна, когато президентът на тази страна Володимир Зеленски осъди по малкия екран експанзията на НАТО против Сърбия през 1999 година “, оповестяват сръбските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Реакцията му е в отговор на изказването на украинския дипломат в Сърбия Олександър Алесандрович „ че Украйна и украинският народ чакат Сърбия да осъди вчерашния ход на Русия да признае независимостта на Донбас. “

Ние сме дребна страна и не желаем да се лишаваме от опцията да продължим другарството си с някого и по никакъв метод не решаваме за ориста на Украйна. Но в случай че това е по този начин, приканвам господин Александрович да се обади на президента на своята страна господин Зеленски и да го помоли довечера по малкия екран да осъди ужасяващата и трагична експанзия против Сърбия, осъществена от Съединени американски щати, Англия, Германия и други страни, и съм сигурен, че той ще го направи. Веднага щом го направи, на драго сърце ще откликна на апела и ще отговоря на молбите му “, сподели Вучич пред сръбската телевизия " Пинк " в Монако, където е на посещаване.

Вучич повтори, че политиката на Сърбия е боен неутралитет, само че сръбската политика не е неутрална и няма да се отхвърля от обичайни другарства.

Сърбия постоянно е подкрепяла целостта на Украйна и няма смяна по този въпрос, добави той.

Путин призна късно нощес независимостта на така наречен Донецка и Луганска републики и подреди там да бъдат изпратени войски, отричайки в същото време да има проекти за инвазия.

/
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР